Sivut

keskiviikko 22. kesäkuuta 2022

Pentujen terveystuloksia

 Kaikki tiedot alla oleviin piirakkakuvioihin olen kaivanut Koiranetistä. Tässä on sadanseitsemänkymmenen Suomessa syntyneen ruotsinlapinkoiran sellaiset terveystulokset, jotka on tallennettu Suomen Kennelliiton Koiranet -järjestelmään. Huomattavaa toki on, että koirista 11 on alle vuoden ikäisiä ja  lisäksi 12 hieman yli vuoden - yleensä virallisissa luustokuvissa (yms terveystarkastuksissa, toki silmätarkastuksissa useamman kerran, koska silmäpeilaus ei ole voimassa kuin pari vuotta) koirat käyvät 1-2 -vuoden ikäisinä (myöhemminkin voi käydä!).

Täällä näkyy koirat keiden terveystutkimuksita on kyse ja tässä aiemmassa postauksessa on kyseisten koirien äidit ja heidän terveystuloksensa. Yksittäisten koirien terveystuloksia kuka tahansa voi tosiaan katsoa KoiranetistäEnsimmäisissä kuvissa lonkkatilastot. Ylemmässä kuvassa isoin (oranssi) kaistale on koirat joita ei ole tutkittu ollenkaan. Toisesta kuvasta kuvaamattomat (=koirat joita ei ole tutkittu) on jätetty pois. Seuraavana sama kyynäristä. Suurimmalta osalta koirista ei ole tutkittu kyynäriä, siitä kertoo ylemmän kuvan iso punainen osuus. Tutkituista (ja ei tutkituista) polvista kaaviot yllä. 

Lopuksi vielä silmäpeilaukset piirakkakuviona. 

Koska tutkimattomia koiria on niin paljon (98 kpl lonkissa, 127 kyynärissä, 132 polvissa ja 121 silmissä) on turhaa ja itsensä huijaamista tuudittautua siihen ajatukseen, että valtaosa koirista olisi näiden neljän tässä tarkastellun terveysmittarin osalta terveitä. Nuo koirat noilta osin ovat vain tutkimattomia eli niiden kyseistä "statusta" ei tiedetä. 

Jokainen, jonka koiralla on ollut mikä tahansa vaiva/sairaus tietää kuinka tympeä kyseinen asia on, joten on ihan turha vähätellä etteikö jollakin ominaisuudella olisi väliä yksilön kannalta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti