Sivut

keskiviikko 26. lokakuuta 2022

Pähkäilyjä viime vuosina syntyneiden ruotsinlapinkoirien terveystarkastuksista

 2019 Suomessa syntyi kaksi ruotsinlapinkoirapentuetta, näissä yhteensä 12 pentua. Näistä virallisissa terveystarkastuksissa on Suomessa käynyt yhdeksän koiraa, ihan hyvä määrä siihen nähden, että kaksi pentua myytiin ulkomaille. 

Terveystarkastuksissa käynneistä 
0/0 kyynärät on kaikilla, 0/0 polvet viidellä (loput 4 eivät ole tarkistuttaneet polviaan), kaikki yhdeksän ovat tarkistuttaneet silmänsä, yhdellä näistä on RD. Lonkkatulokset jakaantuvat:
A/A *3
A/B *1
B/B *2
C/B *1
C/C *2

2020 Suomessa syntyi neljä ruotsinlapinkoirapentuetta, yhteensä 16 pentua. Näistä pennuista kaksi on jo valitettavasti kuollut (liikenneturma syynä molemmilla). Neljästätoista elossa olevasta koirasta vain neljä on käynyt virallisissa terveystarkastuksissa, Näistä neljästä koirasta vain yksi on tarkastettu ns kokonaan (lonkat, kyynärät, polvet, silmät, selkä). Lonkkatulokset:
A/A*1
C/C*2
E/E*1 

Vahvasti uskon, että jos suurempi joukko neljästätoista pennusta olisi tarkastettu niin vuonna 2020 syntyneiden lonkkatilasto olisi parempi kuin ylläoleva ... 
(uskomuksethan eivät toki mitään auta, koska jos ei ole tutkittu niin ei voi tietää onko noiden loppujen lonkat aat vai eet vai jotain siltä väliltä) 

2021 vuonna Suomessa syntyi kolme rlk-pentuetta, näissä yhteensä kahdeksantoista ruotsinlapinkoiraa. Kaikki ne koirat, jotka aikovat käydä terveystarkeissa eivät sitä varmaankaan vielä ole tehneet (viimeisin pentue täyttää vuoden vasta marraskuussa). Ennenaikaisen tilaston perusteella tarkeissa on käynyt seitsemän koiraa, joilta kaikilta on kuvattu kyynärät (0/0 tulos jokaisella) ja lonkat. 
Lonkkatulokset:
A/A *3
B/A *1
B/B *1
C/B *1
C/C *1 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti